به گزارش روابط عمومي امور آب و فاضلاب شهرستان اروميه، صابر خسروزاده در گفتگو با خبرنگار پيام آبفا با اشاره به شناسايي يك هزار و 287 فقره انشعاب غيرمجاز در بخش آب در بخش شهري و روستايي اين شهرستان افزود: همچنين در اين مدت 287 فقره انشعاب غيرمجاز فاضلاب در بخش شهري اروميه شناسايي شده است.
وي ادامه داد: در راستاي جلوگيري از هدررفت آب شرب و حفظ سرمايه هاي ملي از تعداد انشعابات آب و فاضلاب غيرمجاز شناسايي شده در شهرستان 913 فقره شامل 647 فقره انشعاب آب و 266 انشعاب فاضلاب در بخش شهري استانداردسازي شده است.
خسروزاده حجم آب مصرفي شناسايي شده در اين بخش را 416 هزار و 590 مترمكعب در بخش شهري و روستايي عنوان و اضافه كرد: اين ميزان 391 هزار و 950 مترمكعب در بخش شهري و 24 هزار و 640 مترمعكب در بخش روستايي شامل مي شود.
مدير امور آب و فاضلاب شهرستان اروميه حجم فاضلاب بهداشتي جمع آوري شده از انشعابات غيرمجاز در طول 8 ماه گذشته در بخش شهري اروميه را 65هزار و 267 مترمكعب اعلام كرد و بيان داشت: براساس قانون، هزينه آب بهاي مصرفي و دفع فاضلاب مربوطه از اين انشعابات اخذ شده است.
خسروزاده با اشاره به اينكه بيشترين انشعابات غيرمجاز در مناطق حاشيهنشين شهر قرار دارد و ساكنان اين مناطق به صورت ثبت نشده و غيرمجاز از آب استفاده ميكنند، افزود: وجود انشعابهاي غيرمجاز موجب افزايش هزينههاي جاري شده و ارائه خدمات مطلوب به مردم را با مشكلاتي مواجه مي كند.
مدير امور آب و فاضلاب اروميه با بيان اينكه استفاده غيرمجاز از شبكه آب، بر اساس ماده ۶۶۰ قانون مجازات اسلامي جرم بوده و مشمول جريمه است، تصريحكرد: كساني كه از طريق انشعابات غيرمجاز به شبكه وصل ميشوند، علاوه بر نپرداختن هزينه خدمات خود و با تجاوز به حقوق ديگر مشتركان، موجب وارد شدن خسارت به شبكه آبرساني نيز مي شوند به همين خاطر موضوع شناسايي انشعابات غيرمجاز با حساسيت ويژه دنبال ميشود.
خسروزاده، انشعابات غيرمجاز را به عنوان مهمترين عامل هدر رفت آب عنوان و تاكيدكرد: ايجاد عدم تعادل فشار در شبكه توزيع آب، استفاده بيش از حد استاندارد يا حد نياز از آب به علت عدم اندازه گيري و عدم پرداخت آببها، تشديد نشت از اين انشعابات به علت استفاده از اتصالات و لوله هاي غيراستاندارد و نصب غيراصولي آن، از جمله مشكلاتي است كه انشعابات غيرمجاز به وجود ميآورند.