یوسف شمچی با بیان اینکه لزوم و اهمیت اجرا و بهره برداری از شبکه های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب و تصفیه خانه های فاضلاب، یک ضرورت اجتماعی است، اظهار داشت: عدم اجرای این طرح ها می تواند در بلندمدت خطری برای منابع آب زیرزمینی و محیط زیست و همچنین بعنوان معضل بهداشتی جوامع محسوب شود.
وی گفت: در این راستا و به منظور ارتقای سطح بهداشت عمومی و رفاه مردم، در حال حاضر 14 واحد تصفیه خانه فاضلاب در استان آذربایجان غربی فعالیت دارند.
وی افزود: مدول یک و دو در تصفیه خانه های فاضلاب ارومیه و خوی، تصفیه خانه های فاضلاب در شهرهای سلماس، قره ضیاءالدین، میاندوآب، مهاباد، بوکان، پیرانشهر، سردشت و نقده و شهرک گلمان ارومیه و سه تصفیه خانه نیز در روستاهای قولنجی ارومیه، گوگ تپه مهاباد و سیلاب سلماس، در مدار بهره برداری قرار دارند.
مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی نیز در خصوص کنترل کیفیت فاضلاب ورودی و پساب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب، اظهار کرد: برای این منظور، 10 واحد آزمایشگاه مجهز فاضلاب در سطح استان، عملیات کنترل کیفیت فاضلاب ورودی و پساب خروجی از تصفیه خانه های فاضلاب را بر عهده دارند.
سهراب طالبی با اعلام اینکه سالانه بیش از 80 هزار پارامتر کیفی در این آزمایشگاه ها مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرند، افزود: براساس نتایج آنالیزهای انجام شده، بیش از 90 درصد پارامترهای اندازه گیری شده، در محدوده مجاز استانداردهای زیست محیطی قرار دارد.
وی افزود: حاصل تلاشهای انجام شده در حوزه کنترل کیفیت فاضلاب، دریافت گواهینامه معتمد آزمایشگاه محیط زیست برای چهار واحد آزمایشگاه فاضلاب در شهرهای ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب و نیل به شاخص های کیفی سلامت پساب خروجی از تصفیه خانه های فاضلاب، بالاتر از استانداردهای ملی است.
فعالیت 14 واحد تصفیه خانه فاضلاب در آذربایجان غربی
قائم مقام شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی از فعالیت 14 واحد تصفیه خانه فاضلاب در استان خبر داد.