به گزارش دفتر روابط عمومی و آموزش همگانتی شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی و به نقل از خبرگزاری ایسنا، تفاهمنامه همکاری وزارت نیرو و جهاد دانشگاهی در راستای توسعه زمینههای همکاری سازنده، برقراری ارتباط سازمانیافته، ایجاد مشارکت و بهرهگیری از تواناییهای موجود، با حضور "حسن مسلمی نائینی" رئیس جهاددانشگاهی به امضای "علیرضا کلانترمهرجردی" معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و "احمد حیدری" معاون وزیر و رئیس شورای فرهنگی وزارت نیرو رسید.
رییس شورای فرهنگی وزارت نیرو با بیان اینکه جهاددانشگاهی یک نهاد بسیار مقدس، دینی، علمی و برگرفته از اندیشههای انقلابی و اعتقادی جامعه با پشتوانه دانایی در جامعه است، گفت: این نهاد علمی و فرهنگی خدمات بیشماری را صورت داده است و به عنوان یک موتور محرکه به سوی علم و دانایی در محور فرهنگ اسلامی و انقلابی حرکت کرده است.
وی با اشاره به دستاوردهای وزارت نیرو پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، افزود: پیش از انقلاب 7000 مگاوات برق در کشور تولید میشد اما امروز این تولید به ۹۲ هزار مگاوات رسیده است. امروز بیش از ۹۵ درصد صنعت برق کشور خودکفاست که این خود از افتخارات نظام است و صادرات فنی و مهندسی به تمام دنیا داریم.
حیدری در ادامه با اشاره به این که نیروگاه گازی یکی از لبههای مهم انرژی در جهان محسوب میشود اظهار کرد: ایران علاوه بر ساخت نیروگاه در کشورهای مختلف از جمله روسیه، در سدسازی نیز امروز جزو ۱۰ کشور برتر جهان محسوب میشود.
وی با برشمردن زمینههای همکاری بین وزارت نیرو و جهاد دانشگاهی، تصریح کرد: آموزش قرآنی کارکنان وزارت نیرو، فرهنگسازی برای رعایت الگوی مصرف از سوی خبرگزاریهای وابسته به جهاد دانشگاهی و غیره از جمله زمینههای همکاری دو نهاد است.
حیدری با اشاره به افزایش تولید برق در کشور، بیان کرد: سال گذشته 7000 مگاوات برق در کشور تولید شد که بیانگر افزایش تولید است؛ فرهنگسازی مصرف را نقطه قوت این تفاهمنامه عنوان کرد.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم مصرف انرژی کشور را که سالانه ۱۰۴ میلیارد دلار است، به نصف کاهش دهیم، بودجه قابل توجهی به دست خواهد آمد و بسیاری از مشکلات مرتفع میشود.
معاون وزیر نیرو گفت: همکاری وزارت نیرو و جهاد دانشگاهی برای ارائه مدل صحیحی از الگوی مصرف و نهادینه کردن آن، میتواند دهها میلیارد دلار برای کشور سودآوری به ارمغان آورد.
همچنین "مسلمی نائینی" رییس جهاد دانشگاهی ضمن تشریح اهداف تاسیس این نهاد علمی و فرهنگی، بیان کرد: این نهاد هماکنون بیش از ۱۲۰ واحد دارد که ۲۰ تا ۳۰ واحد آن، مانند ایسنا، ایکنا، ایسپا و غیره به امور فرهنگی میپردازند.
وی با بیان اینکه خبرگزاری ایکنا با ۲۲ زبان به امور قرآنی و فرهنگی میپردازد، ادامه داد: این نهاد در تعامل وهمکاری مثبتی با همه دستگاهها و وزارتخانهها از جمله وزارت نیرو قرار دارد.
در ادامه "کلانتر مهرجردی"معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: در حوزه فرهنگی به لحاظ ساختار تخصصی این معاونت شامل پنج مرکز سازمانی قرآنی دانشگاهیان، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، سازمان دانشجویان ایران، سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی و خبرگزاریهای دانشگاهی میشود.
وی با اشاره به این که جهاد دانشگاهی از ابتدای تاسیس دو ماموریت جدی را تا به امروز دنبال کرده است، گفت: ماموریت اول این است که جهاد دانشگاهی از ابتدای تاسیس به عنوان یک نهاد دانشگاهی در بستر فعالیتهای فرهنگی حضور داشته است. در ابتدای انقلاب این فعالیت در قالب مدیریت فضای دانشگاهها شکل گرفته و در ادامه به عنوان مشارک و ذینفع کار فرهنگی دانشگاه فعالیت میکند و در شورای فرهنگی دانشگاه عضویت دارد.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی بیان کرد: ماموریت دوم فعالیت جهاددانشگاهی، بحث فرهنگ عمومی است یعنی حضور در مجامع عمومی و مراکز که با شاخص فرهنگی جامعه در ارتباط است و مشخصا وزارت ارشاد متولی این برنامه و شورای عمومی است؛ طبیعتا وزارت نیرو هم در شوراها حضور دارد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین بخشها در وزارت نیرو، بخش فرهنگی است، ادامه داد: اگر امروز مصرف انرژی را به عنوان موضوع مهم کشور قلمداد کنیم بحث فرهنگی در مسائلی چون مصرف بهینه آب، انرژی مورد توجه است.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی بیان کرد: در گذشته با همکاری این وزارتخانه طرح موفقی را به عنوان داناب دنبال کردیم و دغدغه مصرف صحیح از انرژی به دانش آموزان منتقل شد در کنار این مهم، انعکاس خبری وزارت نیرو در حوزه کاهش مصرف انرژی زمینه خوبی برای همکاری دو نهاد است. همچنین، آشنایی دانشجویان با ظرفیتهای وزارت نیرو نیز بسیار تأثیرگذار خواهد بود.
در راستای توسعه زمینههای همکاری سازنده؛
تفاهمنامه همکاری بین وزارت نیرو و جهاد دانشگاهی امضا شد
تفاهمنامه همکاری وزارت نیرو و جهاد دانشگاهی با موضوع برگزاری برنامههای مشترک قرآنی، فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و دانشجویی برای کارکنان، خانوادهها و مجموعه ذینفعان وزارت نیرو به امضا رسید.