اولین جلسه هماهنگی برگزاری مراسم عظیم اربعین ۱۴۰۲ مدیران مراکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان های مرزی و نمایندگان دانشگاه های علوم پزشکی با هدف ایجاد هماهنگی تبیین رویکردها و اهداف برگزار شد.
در این جلسه مدیران مراکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب و همچنین نمایندگان دانشگاه های علوم پزشکی استان های ایلام، خوزستان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و سیستان و بلوچستان و نمایندگان مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی حضور فعال داشتند.
همچنین نمایندگانی از دفاتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل و دفتر حراست و امور محرمانه شرکت مهندسی حضور داشتند با توجه به پیشبینی بازگشایی رسمی دو مرز در استانهای خراسان رضوی و گیلان؛ از مدیران این دو شرکت نیز دعوت شد.
در این جلسه رویکردها براساس ویرایش دوم دستورالعمل «فهرست فعالیتهای مورد انتظار در مراسم پیادهروی اربعین با هدف مدیریت بهداشت آب و فاضلاب در راستای تامین سلامت زوار» جزء به جز تشریح شد.
همچنین غلامرضا شقاقی رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از لزوم توجه ویژه به مسائل بهداشتی به خصوص در زمینه آب و فاضلاب سخن گفت.
وی افزود: هماهنگی های لازم بین ما و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و وزارت بهداشت به عنوان ناظر جهت تامین آب سالم برای زائران و دفع بهداشتی فاضلاب از مدت ها پیش انجام شده است.
شقاقی در پایان خاطر نشان کرد: هماهنگی ها باید با سایر سازمان ها و ارگان های مسئول ادامه یافته و به صورت پیش گیرانه با هماهنگی استان های میزبان، از هرگونه حادثه و بحرانی جلوگیری بعمل آورد.
منتظری، مدیر کل دفتر بهداشت آب و فاضلاب نیز در خصوص ضرورت هماهنگی بین دستگاه های متولی برگزاری اربعین از جمله نمایندگان مراکز بهداشت و آب وفاضلاب برای تامین آب سالم بهداشتی برای زوار تاکید کرد.
وی خاطر نشان کرد: موضوع تامین آب به صورت خنک به عنوان یکی از مهم ترین دغدغه های مسئولین در سال جاری با توجه به گرمای هوا مطرح می باشد که باید از هم اکنون برای آن برنامه ریزی کرد.
منتظری همچین بر لزوم ایجاد دیدگاه مدیریت ریسک در مسئولین متولی اجرایی در شهر های میزبان اربعین تاکید کرد به طوری که تمامی مخاطرات ممکن که می تواند سلامت زوار را تهدید کند از قبل شناسایی و برای رفع آنها برنامه ریزی شود.
در این جلسه مدیران مراکز پایش و نمایندگان مراکز بهداشت محیط در هر یک از شهر های مرزی میزبان زوار اربعین برنامه ها سال جاری و تجارب و نقاط ضعف و قوت خود در سال گذشته را بیان کردند و به تبادل تجربه و بیان راهکارهای موجود پرداختند.
در این جلسه بر ضرورت بروزرسانی و یکسان سازی دستورالعمل های وزارت بهداشت و وزارت نیرو، در مراسن اربعین در بخش بهداشت آب و فاضلاب،تبیین اهمیت سلامت زوار و تهدید های موجود در جلسات برای مسئولین استانی و ارائه راهکاری های مربوطه برگزاری جلسات با حضور فرماندار شهرستان مرزی به منظورجلب همکاری با سایر ارگانها پیگیری از دانشگاه های علوم پزشکی برای نصب حداکثری بنرهای آموزشی و بهداشتی، برآورد میزان نیاز به آب بستهبندی، پیگیری تامین کانتینرهای یخچال دار و اعلام به ستاد عتبات عالیات تامین ذخیره مناسب موادگندزدا و ملزومات انجام آزمون های کیفیت آب برگزاری جلسات داخلی مطابق شرح وظایف مندرج در دستورالعمل با حراست،پدافند غیرعامل برگزاری جلسات بین دستگاهی با ارگانهایی نظیر دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری و پایانه مرزی ، سازمان عتبات ،اورژانسبازنگری مستند برنامه ایمنی آب شهرستان مرزی و ارائه به صورت رسمی به متوالیان داخلی شرکت استان و همچنین بازنگری در دیاگرام جریان بود.
در این جلسه اعلام شد که طی ۱۰ روز آینده جلسهای مشترک با حضور مدیران عالی وزارت بهداشت، مدیران مراکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب و مدیران مربوطه دانشگاه های علوم پزشکی استان های مرزی در شرکت مهندسی با هدف همافزایی فعالیتها برای خدمت هر چه بهتر به زوار محترم اربعین حضرت اباعبدا... الحسین(ع) برگزار خواهد شد.
برگزاری جلسه هماهنگی بین دستگاهی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با وزارت بهداشت برای اربعین حسینی
اولین جلسه هماهنگی برگزاری مراسم عظیم اربعین ۱۴۰۲ دفتر بهداشت آب و فاضلاب شرکت مهندسی آبفای کشور با استانهای مرزی برگزار شد.